Lyman har vært utøvende skulptør i over 60 år, med unik kjennskap til materialer og deres anvendelses muligheter. De siste 40 år har han primært fokusert på å skape Vindskulpturer, som alle er håndlagde. Vindskulpturene er innovative og kunstneriske med en høy grad av mekanisk integritet. De er verdsatte for deres kvalitet og håndverksmessige utførelse.

Lyman`s skulpturer fremtrer organiske og magiske, og de er i overensstemmelse med hans livsfilosofi. Som kunstner kan han uttrykke sin bekymring for planetens overlevelse gjennom et kreativt medium. Foruroliget over varigheten av vår kulturs nåværende systemer, i relasjon til klimaendringer, er Lyman`s sterkeste ønske, at hans kunst må symbolisere en bevegelse mot bedre løsninger i forhold til Jorden. Ved å plassere skulpturene i naturlige elementer av bevegelse, får vi anledning til å tenke over våre omgivelser. Lyman’s skulpturer er organiske og naturlige som vegetasjon og kan best nytes i interaktive settinger, hvor de kan ses og oppleves over tid.

Formidlingen av hans kunst har tillatt Lyman å skape et inspirerende og moderne Studio i det sydlige Utah, USA. Hans kunst presenteres på «Fine art galleries» i USA. I tillegg eksisterer offentlige og private installasjoner i USA, Canada, Europa, Tyrkia og Australia.

Lyman Whitaker’s Vindskulpturer er håndlagde av kobber og rustfritt stål. Vindskulpturene er mobiler, der beveger seg i vinden og ved sine bevegelser gir en følelse av meditativ ro, samtidig som vindskulpturene skaper vakre mønstre. Vindskulpturene egner seg både i private hager og i det offentlige rom – i parker, foran kontorbygg eller institusjoner. Hver vindskulptur leveres med et stålspyd til feste i jorden eller i betong, og det finnes også beslag for montering på terrasser eller liknende. Monteringen er enkel. Vindskulpturene er meget solide, har få mekaniske deler (forseglet kulelager) og tåler derfor å stå ute i mange år – sommer som vinter. Vindskulpturene varierer i høyde, fra ca. 1,5 meter til ca. 9 meter, og kan installeres enten alene eller i grupper. Velegnet som hagekunst.

I vår hage har vi en permanent utstilling av ca. 40 forskjellige vindskulpturer.
Ring for nærmere avtale

nb_NONorsk bokmål